Tot 2011

Geplaatst op door
jos en huib

Jos Decloedt

Jos Decloedt was dirigent van het koor van 1975 tot in 2000, en opnieuw van 2005 tot 2011. Daartussen namen Benedikt Vancouillie, Steven Verplancke en Thomas Vanderper het even van hem over. Het koor heeft sinds 1970 zijn eigen bestuur en voorzitter. Na Arlette Demanet-Neirynckx (tot 1987) en Leo Van Camp (tot 1995) leidde Huib Casier de vereniging tot 2011.

In 2000 waaide een nieuwe wind door de vereniging en kreeg het koor een nieuwe naam: LAMIDORE, en een passend logo.

In het lange bestaan van het koor zijn talloze huwelijksvieringen opgeluisterd en vele schitterende themaconcerten gezongen, zijn honderden koorwerken in vele genres en stijlen uitgevoerd, zijn tientallen koorreizen in binnen- en buitenland ondernomen, zijn duizenden toeschouwers gecharmeerd en ontroerd door de mooie klanken van Lamidore.

Het koor kende al vele repetitielokalen. In de beginjaren werd er geoefend in de sacristie van de kerk, daarna in een zaal boven café “’t Centrum”, nog later in een ruimte in het CM-kantoor. Tussen 2005 en 2017 klonken de gezangen achtereenvolgens in de VIP-tribune van de “Velodroom”, in zaal “Est” in de Ambachtstraat, in Groenhove en in “Het dak” in Tordale.

Tegenwoordig oefenen we opnieuw in Diocesaan Centrum Groenhove in de Bosdreef 5 in Torhout.