En nu?

Geplaatst op door

In 2010 vierde het koor zijn 50e verjaardag. In januari was er een jubileumviering in de Sint-Pieterskerk, en daarna een receptie op het stadhuis. In februari bracht Lamidore zijn jubileumconcert “Jubile d’amore”, in het cultureel centrum De Brouckère.

In augustus luisterde het koor een mis op in ‘La vieille église’ in Diekirch, tijdens de jaarlijkse koorreis. Daarmee werd een symbolische cirkel rondgemaakt, want uitgerekend in die kerk zong de groep ook op de allereerste koorreis, begin jaren 70.

In maart 2011 nam Jos Decloedt afscheid van Lamidore. Tot oktober 2016 was de muzikale leiding in handen van Geert Steelant en pianist Filip Jaques. Sinds het voorjaar 2017 is de Torhoutse Anne-Leen Gevaert onze nieuwe dirigente, die het koor naar nieuwe muzikale hoogtepunten probeert te leiden. Anne-Leen is enthousiast en aan ambitie ontbreekt het haar in ieder geval niet 😉 .

Om de vier jaar verkiezen de leden een nieuw bestuur. Sinds januari 2023 is Claudine Verougstraete de voorzitster. Zij volgde in die functie Huib Casier op.

In december 2014 werd Lamidore gelauwerd met de “Cultuurprijs Torhout 2014” in de categorie “culturele verenigingen”.

In 2020 kreeg Lamidore van Koning Filip de titel “Koninklijke vereniging Vriendengroep Lamidore“. Ter gelegenheid van zijn 60e verjaardag werd het koor op 7 maart 2020 op het stadhuis gelauwerd. Een week later zette corona heel het land in lock-down en werden alle verdere feestelijke activiteiten geannuleerd. Pas in 2022 kon het feestprogramma worden afgewerkt.