De dirigent

Geplaatst op door

Sinds februari 2017 is Anne-Leen Gevaert de dirigente van Lamidore.

Anne-Leen is een getalenteerde hoboïste

Anne-Leen (°1994) woont bij haar ouders in de Lessestraat in Torhout. Ze volgde het middelbaar onderwijs aan het plaatselijke Sint-Jozefscollege, waarna ze naar het Lemmensinstituut in Leuven trok. Daar is ze in juni 2017 afgestudeerd als master in de muziek. Ze heeft zich gespecialiseerd als hoboïste, geïnspireerd door haar leraar hobo aan de Torhoutse Academie, Bram Nolf. Ook in Leuven kreeg ze les van Bram.

Anne-Leen is hoboïste in de Torhoutse harmonie Jongelingskring en in het Brugse symfonieorkest Akademos. Intussen doceert ze zelf aan de Torhoutse Academie.

the-sound-of-movies-14-10-2017-21-47-36

Anne-Leen in actie tijdens het concert The Sound of Movies

Dat Anne-Leen een getalenteerde muzikante is, bewijzen haar grootste onderscheiding aan de Torhoutse Academie (2012), haar eerste prijs notenleer aan het Lemmensinstituut (2014) en de onderscheiding bij haar afstuderen als Master in de Muziek – Hobo in het Lemmensinstituut (2017).

Anne-Leen houdt uiteraard van zingen, van in groep zingen. Ooit was ze lid van Con Spirito, het Torhoutse kinderkoor dat toen geleid werd door Jos Decloedt. Na Con Spirito ging al haar tijd naar de studie van de hobo. Met Lamidore heeft ze haar passie voor het zingen weer opgenomen.

We danken Anne-Leen alvast voor haar enthousiaste engagement, helemaal in de filosofie van het koor: “Noten in harmonie, vriendschap van goud”.