En nu?

Geplaatst op door
Visitekaartje 2015 voorzijde

Het vernieuwde logo van Lamidore

In 2010 vierde het koor zijn 50e verjaardag. In januari was er een jubileumviering in de Sint-Pieterskerk, en daarna een receptie op het stadhuis. In februari bracht Lamidore zijn jubileumconcert “Jubile d’amore”, in het cultureel centrum De Brouckère.

In augustus luisterde het koor een mis op in ‘La vieille église’ in Diekirch, tijdens de jaarlijkse koorreis. Daarmee werd een symbolische cirkel rondgemaakt, want uitgerekend in die kerk zong de groep ook op de allereerste koorreis, begin jaren 70.

In maart 2011 nam Jos Decloedt afscheid van Lamidore. Tot oktober 2016 was de muzikale leiding in handen van Geert Steelant en pianist Filip Jaques. Sinds het voorjaar 2017 is de Torhoutse Anne-Leen Gevaert onze nieuwe dirigente, die het koor naar nieuwe muzikale hoogtepunten probeert te leiden. Anne-Leen is enthousiast en aan ambitie ontbreekt het haar in ieder geval niet 😉 .

Om de vier jaar verkiezen de leden een nieuw bestuur. Sinds januari 2015 is Huib Casier opnieuw de voorzitter. Hij volgde in die functie Dirk Feys op.

In december 2014 werd Lamidore gelauwerd met de “Cultuurprijs Torhout 2014” in de categorie “culturele verenigingen”. Het leverde felicitaties op van het gemeentebestuur, van de cultuurdienst én van minister Hilde Crevits. We zullen de wensen van de minister voor een creatieve toekomst verder proberen waar te maken.
Bedankt, Hilde.